I am newbie in OpenAI, and I old like to learn fine tuning.

While I going through the Fine Tune documentation, I can see the a good example of fine tuning the Math problem - Grade School Maths . On the GitHub, I can see that train.jsonl file, and I just try to fine tune with the command openai api fine_tunes.create -t grade_school_math/data/train.jsonl -m ada

Then I got Error: Expected file to have JSONL format with prompt/completion keys. Missingprompt key on line 1. (HTTP status code: 400)

When I see the json file, the it have
Question,
Answer with formula and then
Correct Answer

{âquestionâ: âNatalia sold clips to 48 of her friends in April, and then she sold half as many clips in May. How many clips did Natalia sell altogether in April and May?â, âanswerâ: âNatalia sold 48/2 = <<48/2=24>>24 clips in May.\nNatalia sold 48+24 = <<48+24=72>>72 clips altogether in April and May.\n#### 72â}

I would like to know how to train this JSONL ?

The official documentation about fine tuning here explaining about âPromptâ and âCompletionâ

in my opinion, it is because you are using âanswerâ instead of âcompletionâ in your training data. If you change this in your training-data it should work.

{"question": "Natalia sold clips to 48 of her friends in April, and then she sold half as many clips in May. How many clips did Natalia sell altogether in April and May?", "answer": "Natalia sold 48/2 = <<48/2=24>>24 clips in May.\nNatalia sold 48+24 = <<48+24=72>>72 clips altogether in April and May.\n#### 72"}
{"question": "Weng earns $12 an hour for babysitting. Yesterday, she just did 50 minutes of babysitting. How much did she earn?", "answer": "Weng earns 12/60 = $<<12/60=0.2>>0.2 per minute.\nWorking 50 minutes, she earned 0.2 x 50 = $<<0.2*50=10>>10.\n#### 10"}
{"question": "Betty is saving money for a new wallet which costs $100. Betty has only half of the money she needs. Her parents decided to give her $15 for that purpose, and her grandparents twice as much as her parents. How much more money does Betty need to buy the wallet?", "answer": "In the beginning, Betty has only 100 / 2 = $<<100/2=50>>50.\nBetty's grandparents gave her 15 * 2 = $<<15*2=30>>30.\nThis means, Betty needs 100 - 50 - 30 - 15 = $<<100-50-30-15=5>>5 more.\n#### 5"}
{"question": "Julie is reading a 120-page book. Yesterday, she was able to read 12 pages and today, she read twice as many pages as yesterday. If she wants to read half of the remaining pages tomorrow, how many pages should she read?", "answer": "Maila read 12 x 2 = <<12*2=24>>24 pages today.\nSo she was able to read a total of 12 + 24 = <<12+24=36>>36 pages since yesterday.\nThere are 120 - 36 = <<120-36=84>>84 pages left to be read.\nSince she wants to read half of the remaining pages tomorrow, then she should read 84/2 = <<84/2=42>>42 pages.\n#### 42"}

â{âpromptâ: âNatalia sold clips to 48 of her friends in April, and then she sold half as many clips in May. How many clips did Natalia sell altogether in April and May?â, âcompletionâ: âNatalia sold 48/2 = <<48/2=24>>24 clips in May.\nNatalia sold 48+24 = <<48+24=72>>72 clips altogether in April and May.\n#### 72â}
{âpromptâ: âWeng earns $12 an hour for babysitting. Yesterday, she just did 50 minutes of babysitting. How much did she earn?â, âanswerâ: âWeng earns 12/60 = $<<12/60=0.2>>0.2 per minute.\nWorking 50 minutes, she earned 0.2 x 50 = $<<0.250=10>>10.\n#### 10"}
{âquestionâ: âBetty is saving money for a new wallet which costs $100. Betty has only half of the money she needs. Her parents decided to give her $15 for that purpose, and her grandparents twice as much as her parents. How much more money does Betty need to buy the wallet?â, âcompletionâ: "In the beginning, Betty has only 100 / 2 = $<<100/2=50>>50.\nBettyâs grandparents gave her 15 * 2 = $<<152=30>>30.\nThis means, Betty needs 100 - 50 - 30 - 15 = $<<100-50-30-15=5>>5 more.\n#### 5â}
{âpromptâ: âJulie is reading a 120-page book. Yesterday, she was able to read 12 pages and today, she read twice as many pages as yesterday. If she wants to read half of the remaining pages tomorrow, how many pages should she read?â, âcompletionâ: âMaila read 12 x 2 = <<12*2=24>>24 pages today.\nSo she was able to read a total of 12 + 24 = <<12+24=36>>36 pages since yesterday.\nThere are 120 - 36 = <<120-36=84>>84 pages left to be read.\nSince she wants to read half of the remaining pages tomorrow, then she should read 84/2 = <<84/2=42>>42 pages.\n#### 42â}â