Feedback on Health risks anons chat got users in turkey

Sayın OpenAI Yetkilileri,

Türkiye’den gelen Türkçe sağlık içerikli kullanıcı mesajlarının yapay zeka tarafından doğru şekilde tespit edilmesi, yorumlanması ve uygun uzman yönlendirmelerinin yapılması konusunda önemli eksiklikler yaşanmaktadır.

Bu durum, kullanıcıların sağlık konularında doğru ve zamanında profesyonel yardım almalarını engellemekle kalmayıp, sağlık okuryazılığının düşük olduğu ülkelerde yanlış güven hissi yaratmakta ve bu da ciddi sağlık risklerine yol açmaktadır.

Ben, geriatrist olarak, hem dil hem de kültürel farklılıklar nedeniyle Türkçe sağlık danışmalarında gizli kalan, örtük belirtileri ve dolaylı ifadeleri tespit etmekteyim. Ancak mevcut ChatGPT sistemi bu nüansları yeterince algılayamamakta; bu da hem değerlendirme kalitesini düşürmekte hem de kritik durumlarda yönlendirme yapılmasını engellemektedir.

Özellikle şu alanlarda iyileştirme talep ediyoruz:
• Türkçe sağlık mesajlarının yapay zeka tarafından tıbbi semptomlar ve risk durumları olarak öncelikli algılanması
• Geriatrik, dahili ve psikiyatrik branşların belirtilerine yönelik otomatik ve hızlı uzman yönlendirmeleri
• Sağlıkla ilgili gizli, örtük veya dolaylı ifadelerin de tıbbi risk olarak algılanması ve uygun yanıtlar verilmesi
• Mevcut sistemin Türkiye’deki sağlık danışma kültürüne uygun şekilde yerelleştirilmesi ve hassaslaştırılması

Bu konularda gerekli teknik düzenlemelerin yapılması, kullanıcıların sağlık sorunlarını doğru yönetebilmesi ve gereksiz gecikmelerin önlenmesi açısından kritik öneme sahiptir.

Konuya göstereceğiniz hassasiyet ve yapacağınız iyileştirmeler için teşekkür ederiz. Daha detaylı bilgi için bana ulaşabilirsiniz yardımcı olursan sevinirim

Saygılarımla,

This topic was automatically closed after 23 hours. New replies are no longer allowed.